+31318415127 info@zwemnetwerk.nl

Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ)

Een derde van de Nederlanders zwemt minstens eens per jaar. Voor veel mensen zorgt zwemmen voor ontspanning. Zwemmen brengt echter wel risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen aanmerkelijk verkleind worden door goed opgeleide zwembadmedewerkers in dienst te hebben. Daarom is het belangrijk voor zwembadmedewerkers dat zij in een risicovolle situatie weten hoe te handelen. De opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden leidt mensen op tot kwalitatief goede lifeguards.

De opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) is geschikt voor iedereen die in een zwembad werkt of wil werken. Er geldt voor deze opleiding geen instroomvereiste.

Aanbiedingsvorm: Incompany

Duur: 1 lesdag

Start, eind en locatie: nader te bepalen

Taal: Nederlands

Prijs: op aanvraag 

Betalingsmogelijkheden: per factuur

Toelatingseisen: niet van toepassing 

Voor wie: organisaties in de zwembadbranche

Geïnteresseerd in de opleiding?

Studieprogramma & voorbereiding

Tijdens de tweedelige opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) leren studenten onder andere hoe je herkent of iemand in nood is, hoe je een natte of droge redding uitvoert en welke hulpmiddelen je hierbij in kan zetten.

Ter voorbereiding op de opleiding bestuderen studenten de e-learning Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ). Hiervoor krijgen studenten toegang tot de online leeromgeving. De voorbereidingstijd bedraagt 4-8 uur inclusief Proeve van Bekwaamheid. De PvB’s worden een week voor aanvang van de praktijkgerichte, klassikale training ingeleverd via de digitale leeromgeving.

Het eerste deel van de opleiding, de theoretische kennis, wordt aangeboden door middel van een e-learning. De kennis, opgedaan in de e-learning, wordt toegepast tijdens de training. Hierbij zoeken we ook verdere diepgang. Het theoretische deel van de opleiding wordt afgetoetst aan de hand van een PvB waarbij een aantal cases uitgewerkt moeten worden.

Wanneer de studenten voldoende theoretische kennis hebben opgedaan en de PvB goed gemaakt is, volgt het tweede deel van de opleiding, de praktijk. Het hoofdvraagstuk van het tweede deel is: hoe voer je nu daadwerkelijk een redding uit? Dit wordt in groepsverband geoefend. Als afsluiting volgt een praktijkexamen.

Na het volgen van de opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) ben je in staat om:

  • Personen in nood te herkennen.
  • Natte en droge redding uit te voeren met diverse reddings- en hulpmiddelen.
  • Diverse vervoers- en bevrijdingsgrepen toe te passen.
  • Een redding uit te voeren, eventueel in teamverband.
Waarom bij ZwemNetwerk?
  • Goede begeleiding door ervaren docenten met praktijkervaring
  • Goede voorbereiding door e-learning
Certificaat

Na afronding van deze opleiding krijgen cursisten een certificaat vanuit de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen. Om de licentie geldig te houden moet na twee jaar opnieuw een opleiding gevolg worden.

Aansluitende opleidingen

Binnen de zwembadbranche zijn er veel verschillende functies. Na het behalen van Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ) zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo is het mogelijk om  middels het succesvol afronden van de modules “Gastheerschap” en “Omgaan met oplopende frustratie” de Certificeerbare Eenheid 1: Lifeguard Zwembad te behalen.

 

Contact

Hebben wij uw interesse getoond voor de cursus: ‘Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ)’? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Op zoek naar een andere opleiding of cursus? Bekijk dan onze academy.

Ingrid Schonewille

Bel mij direct op
+3138415127 of mail naar ingrid@zwemnetwerk.nl