De openluchtzwembaden draaien in het zwemseizoen op volle toeren, maar deze werkzaamheden stoppen als het zwemseizoen stopt. Wat kunnen de openluchtzwembaden in het winterseizoen ondernemen?

De zwembaden worden geleegd, de horecagelegenheden gaan dicht, het vaste personeel gaat naar de binnenbaden en het seizoen van de seizoensmedewerkers zit er weer op. Het terrein staat leeg, maar er worden wel kosten gemaakt. Zwembaden bieden in het winterseizoen een goede, relatief afgelegen, locatie voor activiteiten. Het terrein wordt in het winterseizoen weinig tot niet gebruikt, maar er worden welk kosten gedraaid.

De zwembaden kunnen het terrein multifunctioneel inzetten. Hierdoor staat het terrein niet de hele winter leeg en kan het terrein nog voor meerdere doeleinden ingezet worden.

Zo zie je dat er al zwembaden zijn die het terrein bijvoorbeeld al beschikbaar stellen voor winterzwemmen, schaatsbanen, drive in bioscopen, daklozen opvangen, buitensporten en schoolkampen.

Dit zijn maar een aantal activiteiten waar openluchtzwembaden mee bezig zijn in het winterseizoen, maar zijn er nog meer activiteiten waar openluchtzwembaden naar kunnen kijken om hun terrein beschikbaar voor te stellen?