+31318415127 info@zwemnetwerk.nl

Marcel van Vendeloo is, sinds 2020, werkzaam bij ZwemNetwerk en momenteel werkzaam als academie directeur. Hij houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen en geven van zwembad gerelateerde opleidingen. Marcel is al bijna 40 jaar werkzaam in de zwembadbranche, waarvan 25 jaar bezig met opleidingen. Nu staat zijn reis naar Suriname op de planning dankzij Help A Star Foundation. Hieronder lees je zijn verhaal.

Prachtige kans

Marcel heeft de mogelijkheid gekregen binnen ZwemNetwerk om in november voor een persoonlijk project naar Suriname te reizen. Deze reis is mogelijk gemaakt door Help A Star Foundation, waar een student van Marcel mede-organisator van is. Help a star Foundation richt zich op een ​​positieve impact op de Surinaamse samenleving door, kansen te bieden, kennis te delen, om zo de wereld een betere plek te maken. Help a Star Foundation heeft Marcel benaderd om samen met hen een programma op te stellen voor doven, blinden en slechtzienden. Bij dit programma staat tijdens de lessen het aspect overleven in het water centraal. Dit programma ondersteunt Marcel met zijn kennis en ervaring die hij in zijn carrière heeft opgedaan en zijn jaren bij ZwemNetwerk.

Surinaamse markt

Gedurende zijn verblijf in Suriname kan Marcel rusten op zijn kennis en expertise. Tijdens het bezoek aan Suriname krijgt Marcel de mogelijkheid om met andere zwemscholen te spreken en te kijken hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Naast het geplande programma wordt er ook gekeken naar hulp op andere vlakken. ZwemNetwerk staat in Nederland deels bekend om haar opleidingen en outsourcing. Hier kan ZwemNetwerk in Suriname eventueel in de toekomst ook iets betekenen, bijvoorbeeld in het meekijken of ondersteunen van management of het uitwerken van diplomalijnen.

Breed draagvlak

Het programma in Suriname heeft een breed draagvlak dankzij Help A Star Foundation en heeft zelfs geresulteerd in een geplande ontmoeting met de minister van sport. Het programma in Suriname heeft ook een internationaal draagvlak. De instructeurs komen uit verschillende werelddelen, zoals bijvoorbeeld: Ghana, Canada, Verenigde Staten en Nederland. De lessen worden dus internationaal gegeven.

We wensen Marcel een succesvolle tijd toe in Suriname!