+31318415127 info@zwemnetwerk.nl

EHBO

Welkom bij de cursus EHBO. Zwembaden zijn bruisende plekken van plezier, maar veiligheid staat altijd voorop. Ontdek onze EHBO cursus en word de onmisbare schakel in noodsituaties. Ben jij al werkzaam of bereid jij je voor op een carrière in de zwembadbranche, deze opleiding biedt de cruciale kennis en vaardigheden om snel en doeltreffend te handelen.

Aanbiedingsvorm: Incompany

Duur: 1 lesdag

Start, eind en locatie: nader te bepalen

Taal: Nederlands

Prijs: op aanvraag 

Betalingsmogelijkheden: per factuur

Toelatingseisen: niet van toepassing 

Voor wie: organisaties in de zwembadbranche

Geïnteresseerd in de opleiding?

Studieprogramma & voorbereiding

Tijdens de cursus EHBO leren studenten onder andere hoe je bent voorbereidt op elke (nood)situatie die zowel in de zwembadwereld als in het dagelijks leven kan voordoen.

Ter voorbereiding op de cursus bestuderen studenten de e-learning EHBO. Hiervoor krijgen studenten toegang tot de online leeromgeving.

Het eerste deel van de cursus, de theoretische kennis, wordt aangeboden door middel van een e-learning. De kennis, opgedaan in de e-learning, wordt toegepast tijdens het praktijkgedeelte van de cursus. Hierbij zoeken we ook verdere diepgang. Het theoretische deel van de opleiding wordt afgetoetst aan de hand van een PvB waarbij een aantal cases uitgewerkt moeten worden.

Wanneer de studenten voldoende theoretische kennis hebben opgedaan en de PvB goed gemaakt is, volgt het tweede deel van de opleiding, de praktijk.

Waarom bij ZwemNetwerk?

In onze opleiding focussen we specifiek op de EHBO-aspecten die relevant zijn noodsituaties. Leer hoe je moet handelen bij ongevallen, van kleine verwondingen tot levensbedreigende situaties.

Real-life simulaties: oefen je vaardigheden in real-life scenario’s die zijn afgestemd. Van het zelf inbrengen van een casus tot voorgelegd krijgen van casus. Verschillende situaties komen aan bod tijdens de cursus.

Preventie en Risicobeheer voor zwembaden: voorkomen is beter dan genezen. Leer hoe je risico’s in een zwembadomgeving identificeert, minimaliseert en beheert. Begrijp de protocollen voor het waarborgen van de veiligheid van zowel bezoekers als personeel. De cursus gaat in op het uitwerken van een ongevallenrapport tot het inschakelen van medisch deskundige hulp.

Certificaat

Na afronding van deze cursus krijgen cursisten een certificaat vanuit de Nikta. Om de licentie geldig te houden moet na twee jaar opnieuw een cursus gevolgd worden.

Aansluitende opleidingen

Binnen de zwembadbranche zijn er veel verschillende functies. Naast het behalen van EHBO zijn er verschillende cursussen en opleidingen mogelijk. Kijk hieronder naar gerelateerde cursussen die ZwemNetwerk nog meer aanbiedt voor jouw medewerkers.

Ingrid Schonewille

Bel mij direct op
+3138415127 of mail naar ingrid@zwemnetwerk.nl