Eind november meldde De Telegraaf dat, dankzij het aanhouden van de energiecrisis en inflatie, er geld beschikbaar wordt gesteld om de tekorten bij ministeries weg te werken. Naast het beschikbaar stellen van het geld voor de tekorten in de zogeheten najaarsnota zou er ook 156 miljoen beschikbaar zijn gesteld voor de zwembaden die moeite hebben om hun baden te verwarmen.

Wat betekent dit voor de zwembadbranche
De overheid zou geld beschikbaar hebben gesteld voor de zwembadbranche. Zo zou er 156 miljoen beschikbaar zijn gesteld voor de zwembaden die moeite hebben om hun baden te verwarmen. Dit is niet het enige, want openbare zwembaden zijn een sector met een bijzonder hoge energie intensiteit en een groot maatschappelijk belang vanwege de zwemlessen. Om de zwemlessen veilig te stellen is het noodzakelijk deze sector extra te steunen. Hiervoor wordt maximaal 207 miljoen euro in 2023 beschikbaar gesteld voor 2022 en 2023, aldus de Rijksoverheid. 

Zelf besparen
De overheid stelt geld beschikbaar voor de zwembadbranche, maar kunnen we als zwembaden zelf misschien ook meer besparen? Zo zijn bijvoorbeeld bij de buitenzwembaden de temperaturen gemiddeld 24 graden ten opzichte van binnen waar de temperaturen gemiddeld 28 graden zijn. 

We zijn als zwembaden al veel bezig met verduurzaming, maar welke mogelijkheden zijn er nog?