Het is niet ongewoon bij bedrijven dat nieuwe medewerkers een onboarding doorlopen. Ook bij ZwemNetwerk doorlopen nieuwe medewerkers vaak een onboarding. In dit artikel lees je wat een onboarding precies is, wat het nut van een onboarding is en hoe ZwemNetwerk gebruik maakt van de onboarding.

Wat is een onboarding precies?

Een onboarding zorgt er in principe voor dat nieuwe medewerkers ingewerkt worden binnen een bedrijf. Na het doorlopen van de onboarding is een medewerkers wegwijs binnen de organisatie en is de medewerker in staat de desbetreffende werkzaamheden te verrichten. Door middel van de onboarding leren de nieuwe medewerkers te werken volgens de visie en cultuur van de organisatie.

Het nut van een onboarding in een organisatie

Door middel van een onboarding kunnen nieuwe medewerkers efficiƫnt worden ingewerkt in een nieuwe functie. Ook kunnen bestaande medewerkers hun kennis relevant houden binnen het werkgebied. Verder kunnen bestaande medewerkers doorgroeien naar een nieuwe functie. De onboarding kan dus nuttig zijn voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers.

Hoe maakt ZwemNetwerk gebruik van de onboarding?

Nieuwe medewerkers krijgen bij ZwemNetwerk toegang tot een onboarding in een online leeromgeving. Hierin staat alle vakspecifieke kennis voor de desbetreffende functie. Ook bijscholing van bestaande medewerkers gebeurt bij ZwemNetwerk via de online leeromgeving. Zo blijven medewerkers up-to-date binnen de organisatie. Ook kunnen ze doorgroeien naar een nieuwe functie.