+31318415127 info@zwemnetwerk.nl

Tien jaar geleden, op 1 oktober 2012, startte het bedrijf iSwim. Tien jaar later, werkzaam onder de naam ZwemNetwerk, met een uitgebreid team en bredere werkzaamheden is ZwemNetwerk nog niet klaar met ontwikkelen. In dit artikel blikken we terug op hoe dit zo gekomen is kijken we vooruit wat de visie van ZwemNetwerk voor de toekomst is.

Hoe het begon

ZwemNetwerk begon in 2012 als zwemschool, onder de naam iSwim. De visie van iSwim was gebaseerd op het leveren van een bijdrage aan de zwembranche door middel van kwaliteit en professionaliteit. Ook wilde iSwim ruimte bieden voor opleidingen. Vanaf 2014, twee jaar na de oprichting, verbrede de focus van iSwim naast de zwemschool ook op outsourcingsprojecten. Zo begon ZwemNetwerk in de zomer van 2014 met outsourcing bij openluchtzwembad de Vrije Slag te Bennekom en kwam Tesqua daar in 2017 bij.

Ontwikkelingen

In 2018 vond er een grote verandering plaats binnen het bedrijf: de naam veranderde in ZwemNetwerk en de zwemschool maakte plaats voor een breder bedrijf in de zwembranche. ZwemNetwerk koos de richting van intermediair binnen de zwembranche. In 2018 begon de samenwerking van ZwemNetwerk met SRO. De laatste jaren heeft ZwemNetwerk zich verder doorontwikkeld. Zo ontwikkelt ZwemNetwerk, sinds 2020, zwembad gerelateerde opleidingen en mogen we sinds dit jaar zwemonderwijs leveren voor de gemeente Utrecht.

Toekomstvisie

ZwemNetwerk wil zich in de toekomst verder ontwikkelen tot de ondersteuner en helpende hand in de zwembranche. Hierbij willen we, als netwerk binnen de zwembranche, de juiste ondersteuning bieden aan zwembaden en zwemscholen op het gebied van opleidingen en op het gebied van personeel.