In veel sectoren spelen personeelstekorten een rol. Ook in de zwembadbranche is dit een actueel probleem. Veel zwemscholen zoeken kwalitatief goede zweminstructeurs, maar dit blijkt geen gemakkelijke opgave te zijn. Zweminstructeurs (met de juiste diploma’s) zijn echter van groot belang voor de zwemveiligheid van kinderen. Hoe kun je dit personeelsprobleem oplossen?

Oorzaken van personeelstekort

Naast de oorzaken van de landelijke personeelstekorten spelen er in de zwembadbranche een aantal extra factoren mee in de zoektocht naar personeel. Ten eerste zijn er veel diploma’s vereist om in de zwembadbranche te werken, vooral als zweminstructeur. Verder zijn er diverse cao’s waarin niet de hoofdprijs wordt betaald, vergeleken met andere branches. Ook zijn er niet overal veel doorgroeimogelijkheden binnen de branche. Als laatste speelt de vergrijzing mee: gepensioneerde zweminstructeurs kunnen niet meer (zoals eerst) vijf jaar doorwerken na het pensioen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de zwembadbranche niet meer het beste imago heeft.

De rol van ZwemNetwerk

Zweminstructeurs zijn van groot belang in de zwembadbranche. ZwemNetwerk kan een rol spelen in de zoektocht naar de juiste zweminstructeur voor jouw bedrijf. Door middel van de juiste connecties en zoekmethodes zij wij de helpende hand in deze kwestie.

Ben je op zoek naar zweminstructeurs of ben je zelf als zweminstructeur op zoek naar een nieuwe baan? Schroom niet en neem gerust contact op met Jill via jill@zwemnetwerk.nl of bel 06-45205554.