Mitchel van Leeuwen is al zes jaar werkzaam bij ZwemNetwerk en is momenteel werkzaam als financieel medewerker. Mitchel heeft door de jaren heen een mooie ontwikkeling doorgemaakt binnen ZwemNetwerk. Hieronder lees je zijn verhaal.

Wil je jezelf eens voorstellen?

Mijn naam is Mitchel van Leeuwen, ik ben 21 jaar en ik ben al zes jaar werkzaam bij ZwemNetwerk. Ik studeer Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en werk momenteel vanuit ZwemNetwerk als dagverantwoordelijke bij de Vrije Slag en als financieel medewerker op het kantoor bij ZwemNetwerk.

Hoe ben je bij ZwemNetwerk gekomen?

Ik ben op mijn zestiende in dienst gekomen bij ZwemNetwerk. Alex van Hunen (CEO) was toentertijd mijn voetbaltrainer. In deze periode belde Alex mij met de vraag of ik bij ZwemNetwerk (toen actief onder iSwim) wilde komen werken. Aan het begin twijfelde ik, want het was wel een verantwoordelijkheid die je erbij krijgt op die leeftijd. In die periode was het niet gebruikelijk dat een 16-jarige als lifeguard aan de slag ging.

In mijn beginperiode bij ZwemNetwerk waren er nog geen allround medewerkers: je had kassamedewerkers of lifeguards. Ik was de jongste lifeguard bij de Vrije Slag. Het eerste jaar vond ik het spannend, omdat je op jonge leeftijd veel moet aan kunnen spreken. Gelukkig stond er altijd wel een ervaren lifeguard bij. In mijn vierde jaar werd ik dagverantwoordelijke (teamleider) door middel van ervaring en kennis.

Hoe heb jij je de afgelopen jaren ontwikkeld bij ZwemNetwerk en wat is er in die zes jaar gebeurd?

Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen de afgelopen jaren, want als je aan het zwembad staat moet je er staan. Je moet een rustige uitstraling hebben en overzicht houden. De bezoekers moeten het gevoel krijgen dat er een verantwoordelijke staat met zelfvertrouwen. Dat geeft de bezoeker een veilig gevoel. Als je aan het zwembad werkt kun je niet verlegen zijn, je moet met de bezoeker spreken. Dat kunnen leuke gesprekken zijn, maar je moet soms ook autoritair zijn zodat de regels opgevolgd worden.

Als dagverantwoordelijke stuur je mensen aan, dat betekent ook dat je mensen aanstuurt die een stuk ouder zijn dan jijzelf. Het is een uitdaging om op je negentiende leiding te geven aan een team en daarmee eindverantwoordelijke te zijn voor wat er gebeurt in het zwembad. Je moet bepaalde protocollen volgen in geval van nood. Jij bent dan de verantwoordelijke om dat goed te laten verlopen.

Wat zijn je huidige werkzaamheden?

Sinds 2022 ben ik werkzaam als financieel medewerker bij ZwemNetwerk en ik ben ook nog steeds dagverantwoordelijke bij zwembad de Vrije Slag. Verder spring ik ook bij in de horeca en ben ik verantwoordelijk voor het tellen van het geld, maak ik rapportages, offertes en facturen. Ik heb geholpen bij inrichten van het kassasysteem bij zwembad de Vrije Slag en dit hebben we ook voor zwembad ‘t Willaer gedaan.

Tijdens mijn werk voor zwembad de Vrije Slag had ik zelf aangeboden om op kantoor te komen helpen. Ik hoorde dat ZwemNetwerk nog wat financieel werk had liggen. Dit resulteerde in een stageperiode vanaf maart 2022 bij ZwemNetwerk voor mijn opleiding bedrijfseconomie. Tijdens mijn stageperiode werd ik gevraagd of ik één dag per week op kantoor wilde komen werken.

Wat zijn je doelen op de lange termijn?

Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de studie bedrijfseconomie. Na deze studie wil ik graag een deeltijdstudie volgen die gericht is op sport en evenementen. Omdat de bedrijfsactiviteiten hier goed op aansluiten zou ik in de toekomst iets kunnen betekenen voor ZwemNetwerk.