De zomervakanties zijn bijna overal weer ten einde. Tijd voor een frisse nieuwe start. Zo ook bij de vele binnenbaden die Nederland kent. De zwemlessen worden weer opgestart, mensen zijn weer welkom voor de doelgroepenlessen en veel mensen die buiten zwommen gaan langzaam weer naar binnen om daar hun meters te maken. Maar waarvoor kan je nu allemaal terecht bij de verschillende binnenbaden in Nederland? In dit artikel zetten we een aantal leuke activiteiten bij diverse binnenbaden voor je op een rij.

 Aquasporten

In veel binnenzwembaden worden diverse aquasporten aangeboden voor de fanatieke sporters onder ons, die het leuk vinden om in het water te bewegen. Niet alleen om aan hun conditie te werken, maar veel aquasportlessen bieden ook andere gezondheidsvoordelen. Zo wordt in veel zwembaden het Meer Bewegen voor Ouderen gegeven, speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep. Maar ook aquarobics, aquafit en aquaspinning vind je vaak terug in het aanbod. Ook hier kleven veel gezondheidsvoordelen aan. Daarnaast zijn het leuke activiteiten die je kan doen op verschillende niveaus.

 Instructielessen

Uiteraard is het bij de meeste binnenbaden ook mogelijk om zwemlessen af te nemen voor kinderen en soms ook voor volwassenen. Een echte must in Nederland als waterland. Dit begint al bij het zwangerfit en ouder en kind zwemmen. Door het afschaffen van schoolzwemmen op veel plekken is de vraag naar reguliere zwemlessen flink toegenomen. Zoals in een van onze vorige artikelen aangegeven loont het de moeite om je hier wel goed in te verdiepen. Wat past nu goed bij mijn kind? Op die manier kies je voor een zwemlesaanbieder die echt aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het aanbod voor volwassen zwemles wordt ook steeds groter. Dit sluit mede aan op de vraag die toeneemt.

 Recreatief zwemmen

Voor de fanatieke zwemmers/sporters onder ons zijn er verschillende mogelijkheden. Zwemmen is niet alleen leuk, maar brengt ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Je verbrandt calorieën, versterkt spieren en botten en je verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast is zwemmen ook heel geschikt voor mensen met diverse fysieke klachten.

Maar uiteraard is het zwembad niet alleen voor de fanatieke sporters onder ons. Het bezoeken van een binnenzwembad is en blijft ook een leuk dagje uit. Van zwembaden met veel glijbanen, tot speeltoestellen, duikplanken en discozwemmen. Voor ieder wat wils. Het is wel handig om je van tevoren te verdiepen in het aanbod van een binnenbad, want ieder bad is verschillend en heeft zijn eigen attracties.

 Al met al genoeg redenen om in de komende periode een bezoekje te brengen aan een van de binnenbaden bij jou in de buurt!