Tot een aantal jaar geleden werden flexwerkers en ZZP’ers veel ingezet in de zwembadbranche. Het coronavirus heeft hier echter veel verandering in teweeg gebracht. Door de lockdowns is de flexibele schil van veel zwembaden wegbezuinigd, om op die manier een kostenbesparing te realiseren. Nu de personeelstekorten verder oplopen bieden flexwerkers en ZZP’ers weer uitkomst.

Pieken en ziekteverzuim opvangen

Het grote voordeel van werken met ZZP’ers en Flexwerkers is het snel oplossen van de problematiek die landelijk heerst: de eeuwige nachtmerrie van het personeelstekort. De kleine gaten in het rooster kunnen middels deze snelle weg worden opgevuld met deze flexibele krachten. Dat is niet altijd de goedkoopste oplossing. Toch wordt geadviseerd voor deze wat duurdere personeelstarieven te kiezen, aangezien je flexibel bent en tijdelijke problemen snel kan oplossen. Het niet oplossen van het personeelsprobleem brengt daarnaast ook andere kosten met zich mee. Denk aan personeelsuitval door ziekte, omdat er te veel op dezelfde werknemers wordt geleund. Of doordat zwemlessen simpelweg niet kunnen doorgaan en klanten weglopen. Flexibel omgaan met uren is een zeer belangrijke factor vandaag de dag.

Pluspunten voor de zweminstructeur!

Aan de kant van de zweminstructeur wordt de flexibiliteit als zeer prettig ervaren. Variatie is ook een groot pluspunt! De ene dag in het ene bad en de andere dag in het andere bad, binnenbaden afwisselen met buitenbaden. Op deze manier doet de zweminstructeur ervaring op in verschillende situaties, baden en met de verschillende methodieken. Daarnaast biedt de flexibiliteit ook vaak een mogelijkheid om meer uren te kunnen werken.

ZwemNetwerk en haar flexibele krachten

ZwemNetwerk werkt met ZZP’ers en Flexwerkers. Landelijk worden deze professionals ingezet. We zien in praktijk dat de puzzel vaak lastig op te lossen is met het eigen team. De pool van ZwemNetwerk kan hierbij voor ‘lucht’ zorgen. Wij staan voor betrokkenheid, flexibiliteit en kwaliteit. Onderscheid tussen flexwerkers en vaste medewerkers wordt tijdens een werkdag niet opgemerkt en resulteert in het feit dat de lessen zorgeloos door kunnen gaan. Wij zeggen altijd: profileren is goed, maar de juiste keuzes maken is nog veel belangrijker.

 

Ben jij ZZP-er of flexwerker? Schroom dan niet om ons te contacten. Wij staan landelijk in contact met allerlei organisaties en kunnen ongetwijfeld een mooie plek voor jou vinden!

Neem contact op met Jill Polman 📞 06-45205554  / Jill@zwemnetwerk.nl